Jump2Grow

Samen gaan we voor sterke en gelukkige kinderen

We leren kinderen dat hun lichaam kan praten
We geven juffen, meesters, ouders tips en tricks over hoe kinderen kunnen luisteren naar hun eigen lichaam

Waarom kiezen voor Jump2Grow

“Kinderen leren luisteren naar hun lichaam” is nog geen standaardonderdeel van het schoolprogramma. Dit terwijl het een essentiële vaardigheid is voor de ontwikkeling van sterke en gelukkige kinderen.

Als Vitaliteits-coach/trainer wil ik hier graag mijn steentje aan bijdragen. Als ouder of juf / meester leggen we de lat vaak – goedbedoeld -hoog; wat onbewust het aantal prikkels verhoogt en soms stress, angst, drukte, piekergedachten… met zich mee brengt bij onze kinderen.

Door technieken uit de bedrijfswereld, zoals zelfleiderschap en mindfulness, te vertalen naar het kleuteronderwijs & basisonderwijs, wil ik kinderen helpen door hen te leren, op een bewuste manier, met hun lichaam om te gaan.

Belevingsboxen voor
Leerkrachten, kinderen & ouders

Met de Jump2Grow Belevingsbox blijven de juffen, meesters en ouders in de lead en streven we samen naar een leuke en leerrijke ervaring voor het kind. De focus van de box ligt op de kracht van de ademhaling

Spelenderwijze geven we tips & tricks en kunnen juffen, meesters, ouders een aantal technieken toepassen om bij kinderen: 

  • Stress, spanning, drukte te verminderen
  • De concentratie te verhogen
  • De veerkracht te verhogen
  • Het zelfvertrouwen aan te sterken


Het effect is tweeledig: juffen, meesters, ouders geven het door aan hun kinderen, maar sterken zelf ook hun fysieke, mentale en emotionele batterij aan.

Na een intakegesprek, analyse van de schoolomgeving kijken we samen we hoe we samen kunnen gaan voor sterke en gelukkige kinderen, en bieden jou een belevingsbox aan waarvan didactische materiaal en de Zenspire (hartcoherentietechnieken) deel van uit maakt. 

Voordelen van deze boxen

Zowel voor juffen, meesters, ouders & kinderen

De belevingsbox biedt een unieke oplossing om in balans te blijven, zowel voor: juffen, meesters, ouders en kinderen. Spelenderwijs leren we kinderen om te luisteren naar hun lichaam via hartcoherentietechnieken en los te komen van 101 prikkels gekoppeld aan drukte, angst, spanning, emoties, … De focus ligt op de kracht van de ademhaling.
Kind rustig = ouder, leerkracht rustig en in balans.

Variatie aan tools

In de belevingsbox zit een handleiding voor de leerkrachten met ondersteunend didactisch materiaal. We geven toelichting over wat hartcoherentie is, hoe je dit kan doorvertalen naar kinderen (“ luisteren naar je lichaam”) en geven een info-plaat per thema: van angst naar rust; van stress naar rust, van emoties naar rust, … Het spreekt voor zich dat deze box ook kan gebruikt worden door de ouders.

Samen gaan we voor sterke en gelukkige kinderen

Onze wereld gaat zo snel dat één type box met één type inhoud niet blijvend een antwoord zal bieden. Vanuit onze filosofie bij Jump2Grow rond co-creatie gaan we heel graag in gesprek en denken we mee met jouw situatie om onze boxen aan te passen en up-to-date te houden. Jump2Grow gaat niet alleen voor sterke en gelukkige kinderen, we gaan hier samen voor!

Wie zijn wij?

Ik ben Ingrid Vossen, trotse oprichter van Jump2grow, Vitaliteits-coach/trainer. 

Ik breng verandering aan in het gedrag van mensen door hen te laten luisteren naar hun lichaam en zo gezondheid, plezier en prestaties te bevorderen. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Samen met een aangepast team van experten.

Team van experten

Ollivier Lamberg

Sport & Mental business coach

Korte bio

Nicolas Vergauwen

Expert ergonomie – Osteopaat D.O

Korte bio

Valérie Butruille

Loopbaancoach

Korte bio

Wat zeggen anderen over ons

Sabine Q.
Lees verder
Helaas ben ik getroffen door de big “K” en heb ik zowel chemo als radiotherapie gehad. Het plaatsen van de katheter, de operatie om een prothese te plaatsen, de eindeloze onderzoeken, mijn grote angst voor de naald… vreselijk! Ook de stress die ermee gepaard gaat, de constante gedachten die door mijn hoofd gaan… Toen sprak iemand mij aan over hartcoherentie.

Hartcoherentie? Ik had er nog nooit van gehoord. Ze kende Ingrid en vroeg haar om in contact te treden met mij. We planden een gesprek in en ze lichtte me toe hoe de tool waarmee zij werkt mij zou kunnen helpen. Ik noem hem mijn “magische krachtbol”.Hij begeleidt me elke dag weer opnieuw. Drie keer per dag is nu mijn standaard routine die ik heb ingebouwd. Het effect ervan duurt ongeveer een 4 à 5-tal uren. De innerlijke rust die ik hierdoor heb teruggevonden is goud waard. Ook als ik op onderzoek moet gaan, de zoveelste prik weer moet ondergaan… neem ik hem mee zodat ik me mentaal – emotioneel en fysiek kan voorbereiden.
Anne-Lise B.
Lees verder
Mijn dochtertje van 3 jaar slaapt heel slecht. Ze wordt regelmatig wakker, ligt te woelen, heeft angst van het donker… en ook ik begon eronder te lijden. Mijn collega luisterde naar mijn bezorgdheden en vertelde me dat zij werkte met een tool, genaamd de “Zenspire”.

Voor het slapen gaan, geeft ze die telkens aan haar zoontje van 5 jaar. Hij legt hem op zijn buikje en kijkt naar het lichtje dat verandert van kleur en luistert naar het muziekje terwijl hij zijn oogjes sluit. Hij valt in slaap als een blok. Natuurlijk was ik geïntrigeerd en wilde ik dit ook wel eens uitproberen. Ook zij werkt ermee voor zichzelf en doet aan hartcoherentie drie keer per dag. Via via bracht ze me in contact met Ingrid en ik besloot de investering gewoon te doen. We zijn nu 5 maand verder en mijn prinsesje slaapt als een roos en ik ben een gerustgestelde mama en gebruik hem nu ook dagdagelijks.
Previous
Volgende

Contact

Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact op met jou!