Jump2Grow

Zorgen voor zorg met zorg

We richten ons vooral op verplegend personeel en patiënten in woonzorgcentra, revalidatiecentra, ziekenhuizen

Waarom kiezen voor Jump2Grow

Als Vitaliteits-coach/trainer wil ik een waardevolle bijdrage leveren aan het delen van kennis en het verbinden van sectoren. Mijn ervaring in de privé –  gelinkt aan mijn persoonlijke – gezondheids- ervaringen, maakt dat ik graag iets wil teruggeven aan de zorgsector: zowel aan zorginstellingen, zorgprofessionals als aan patiënten, niet als dokter uiteraard, wel op basis van ervaringen en methodieken.

Belevingsboxen voor
zorgprofessionals & patiënten

Met de Jump2Grow Belevingsbox streven we naar een win-win situatie voor zowel zorgprofessionals als patiënten in stressvolle en angstige momenten door:

  • De welzijnsstatus van de patiënt te optimaliseren.
  • De kwaliteit van zorgen met zorg voor zorg centraal te stellen.
  • Zorgprofessionals te begeleiden op weg naar effectief en vitaal leiderschap zowel voor patiënten als voor zichzelf

 

We gebruiken hiervoor de methodiek van de fysieke, mentale, emotionele en Jump2Grow batterij die we in relatie stellen tot het vitaal patroon van zorgverlener en patiënt

We zoeken uit welke de uitdagingen zijn van de zorgprofessional. Te hoge werkdruk? Te weinig personeel? Gebrek aan samenwerking? Te weinig zelfzorg door de zorg voor anderen?…

Wat met patiënten die kampen met pijn, angsten, soms eenzaamheid, nood aan sociaal contact. We sterken zowel zorgprofessionals als zorgbehoevenden fysiek, mentaal en emotioneel aan.

Na een intakegesprek bieden we jouw organisatie een belevingsbox waarvan de Zenspire deel uit maakt. We maken je wegwijs in het gebruik van deze box naar zorgprofessionals en patiënten toe. We zorgen samen met zorg voor zorg.

We zijn nog volop bezig met het vormgeven van deze boxen. Maar je kan je al op de wachtlijst zetten

Voordelen van deze boxen

Zowel voor patiënten als personeel

Met de belevingsboxen brengen we expertise naar de zorg. De belevingsbox biedt een unieke kans om kennis en kunde vanuit de privéwereld over te brengen naar de zorg. Zo verrijken we de zorgsector met nieuwe inzichten en perspectieven.… De belevingsbox bevat een gevarieerd aanbod aan hulpmiddelen, van de Zenspire als ondersteunende tool rond o.a. stress management tot steekkaarten rond communicatie, motivatie, werkdruk, angst, ... We bieden zowel voor de patiënten als voor de zorgprofessionals oplossingen aan.

Variatie aan tools

We bieden een unieke ontsnapping uit de prikkeloverload. Met behulp van diverse hulpmiddelen, zoals de Zenspire en geleide meditaties, leer je om te deconnecteren van de buitenwereld en te verbinden met je eigen lichaam en geest. Om op die manier de relatie te versterken tussen zorgverlener, patiënt en zorginstelling …

Samen vorm geven aan de belevingsbox

Zorgen voor zorg met zorg … Graag gaan we in gesprek met jullie. Wat zijn jullie dagdagelijkse uitdagingen als zorgprofessional? De werkdruk is hoog, te weinig personeel, samenwerken met collega’s, goed voor jezelf kunnen zorgen om te kunnen blijven zorgen voor anderen… Ook denken wij aan de patiënten die kampen met hun pijn, angsten, soms eenzaamheid, nood aan sociaal contact. Graag stimuleren we hen ook met de nuttige tools zodat zij ook fysiek, mentaal en emotioneel aansterken.

Wie zijn wij?

Ik ben Ingrid Vossen, trotse oprichter van Jump2grow, Vitaliteits-coach/trainer. 

Ik breng verandering aan in het gedrag van mensen door hen te laten luisteren naar hun lichaam en zo gezondheid, plezier en prestaties te bevorderen. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Samen met een aangepast team van  experten.

Team van experten

Ollivier Lamberg

Sport & Mental business coach

Korte bio

Nicolas Vergauwen

Expert ergonomie – Osteopaat D.O

Korte bio

Valérie Butruille

Loopbaancoach

Korte bio

Wat zeggen anderen over ons

Sabine Q.
Lees verder
Helaas ben ik getroffen door de big “K” en heb ik zowel chemo als radiotherapie gehad. Het plaatsen van de katheter, de operatie om een prothese te plaatsen, de eindeloze onderzoeken, mijn grote angst voor de naald… vreselijk! Ook de stress die ermee gepaard gaat, de constante gedachten die door mijn hoofd gaan… Toen sprak iemand mij aan over hartcoherentie.

Hartcoherentie? Ik had er nog nooit van gehoord. Ze kende Ingrid en vroeg haar om in contact te treden met mij. We planden een gesprek in en ze lichtte me toe hoe de tool waarmee zij werkt mij zou kunnen helpen. Ik noem hem mijn “magische krachtbol”.Hij begeleidt me elke dag weer opnieuw. Drie keer per dag is nu mijn standaard routine die ik heb ingebouwd. Het effect ervan duurt ongeveer een 4 à 5-tal uren. De innerlijke rust die ik hierdoor heb teruggevonden is goud waard. Ook als ik op onderzoek moet gaan, de zoveelste prik weer moet ondergaan… neem ik hem mee zodat ik me mentaal – emotioneel en fysiek kan voorbereiden.
Anne-Lise B.
Lees verder
Mijn dochtertje van 3 jaar slaapt heel slecht. Ze wordt regelmatig wakker, ligt te woelen, heeft angst van het donker… en ook ik begon eronder te lijden. Mijn collega luisterde naar mijn bezorgdheden en vertelde me dat zij werkte met een tool, genaamd de “Zenspire”.

Voor het slapen gaan, geeft ze die telkens aan haar zoontje van 5 jaar. Hij legt hem op zijn buikje en kijkt naar het lichtje dat verandert van kleur en luistert naar het muziekje terwijl hij zijn oogjes sluit. Hij valt in slaap als een blok. Natuurlijk was ik geïntrigeerd en wilde ik dit ook wel eens uitproberen. Ook zij werkt ermee voor zichzelf en doet aan hartcoherentie drie keer per dag. Via via bracht ze me in contact met Ingrid en ik besloot de investering gewoon te doen. We zijn nu 5 maand verder en mijn prinsesje slaapt als een roos en ik ben een gerustgestelde mama en gebruik hem nu ook dagdagelijks.
Previous
Volgende

Contact

Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact op met jou!