Jump2Grow

De Drie Pijlers van Zelfzorg voor een Gezond en Gebalanceerd Leven

In onze hectische levens is het cruciaal om bewust te zijn van de drie fundamenten van welzijn: BREATHE – EAT – SLEEP. In deze blog zal ik deze pijlers bespreken en kan je ontdekken hoe ze samen een holistische benadering bieden voor een gezond en gebalanceerd leven.

Tip 1: ADEM op de juiste manier – Beheers stress en verhoog rust

“Adem in… adem uit…” Het klinkt zo eenvoudig, maar de kracht van ademhaling reikt verder dan we ons kunnen voorstellen. Het is niet enkel de essentie van leven; het is ook een sleutel tot het beheren van stress en het verhogen van innerlijke rust. Ervaar je momenten van angst, bezorgdheid, of stress? Een gezonde hartcoherentie kan het verschil maken.

Stel je voor: het is laat op de avond, en je telefoon rinkelt onverwachts. Je hartslag versnelt, en je voelt je angstig. Maar door bewuste ademhaling kom je tot rust en normaliseert je hartslag. Ontdek de kracht van een samenhangende hartslag met behulp van eenvoudige ademhalingsoefeningen, zoals ik doe met mijn vertrouwde metgezel, de ZENspire (onderaan deze blog zal ik nog wat informatie geven over deze handige tool.)

Lees meer over hartcoherentie

Tip 2: EET gezond – Voed je lichaam met liefde en zorg

Gezonde voeding is brandstof voor ons lichaam en onze geest. Begin je de dag als een koning, lunch je als een prins, en dineer je als een knecht? Of zijn haastige maaltijden en calorierijke late diners eerder regel dan uitzondering?

Het is een vorm van zelfzorg om bewust om te gaan met voeding. Wist je bijvoorbeeld dat een appel van de jaren 50 veel meer voedingswaarden had dan een appel van deze tijd? Je moet maar liefst 100 appels eten om even veel voedingswaarden binnen te krijgen als één appel van de jaren 50!

Voedingswaarden zijn dramatisch gedaald, waardoor we nu dus bijna allemaal kampen met tekorten. Daarboven komt nog dat onze suikerinname explosief is gestegen, met verontrustende gevolgen voor onze gezondheid.

Hoe gezond eet jij? Bewustwording is de eerste stap naar verandering. Neem enkele minuten de tijd om je algemene gezondheidstoestand te evalueren met de gratis gezondheidstest via de link hieronder. Vul eerst even je gegevens in, en ga dan verder naar de vragenlijst.

Doe de gratis gezondheidstest

Tip 3: SLAAP voldoende – Creëer een rustgevende slaapomgeving

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor je algehele welzijn. Toch worstelen velen met inslapen en een gebrek aan voldoende uren slaap, met alle gevolgen van dien.

Een vast slaapritueel kan de sleutel zijn tot een goede nachtrust. Het heeft mij alvast enorm geholpen. Ontdek mijn persoonlijke ritueel en de rol van de ZENspire in het bevorderen van ontspanning en het voorbereiden op een diepe slaap.

Conclusie

Deze drie pijlers, BREATHE – EAT – SLEEP, lijken no-brainers. We weten allemaal wel dat deze dingen belangrijk zijn, maar toch lijken we er niet allemaal toe te komen. Ademen, gezond eten en goed slapen vormen de kern van welzijn. Leer hier dus bewust mee omgaan.

ZENspire, een handige tool om beter te ademen en te slapen.

ZENspire begeleidt gebruikers bij het bereiken van hartcoherentie door middel van licht, trillingen en geluid. Diep en in harmonie ademen, ondersteund door de intuïtieve begeleiding van ZENspire, reguleert de hartslag en leidt tot een staat van hercentrering, fysiologische stabiliteit en emotionele balans. Het hart, als reactie op deze regelmatige ademhaling, kalmeert en communiceert een geruststellende boodschap van kalmte naar de hersenen, waardoor stress op natuurlijke wijze afneemt.

Het proces is eenvoudig maar essentieel. Aanbevolen wordt om in te ademen door de neus en uit te ademen door de mond, terwijl de aandacht gericht is op het licht-, geluids- of trillingssignaal van ZENspire. Door deze gefocuste ademhaling verdwijnen storende gedachten en gepieker, de gebruikelijke boosdoeners van stress en slapeloosheid. Binnen enkele minuten ervaart de geest een afname van de stroom van gedachten, waardoor een gevoel van kalmte en welzijn ontstaat. ZENspire fungeert als uw ideale ademcoach, een betrouwbare metgezel op weg naar een gebalanceerder en gezonder leven.

Lees hier meer over ZENspire

Zoek je begeleiding voor een beter welzijn of heb je er vragen over? Stuur me hier een bericht!

Meer
artikelen

Schrijf je in voor jouw maandelijkse groeimomenten

Mis geen nieuwe updates op je e-mail